ESPA BannerESPA Banner
ESPA BannerESPA Banner
άσχημη μυρωδιά σκύλου

O σκύλος μου μυρίζει άσχημα ακόμα και μετά το μπάνιο; Κοινές αιτίες και απλές λύσεις για την άσχημη μυρωδιά.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη φρεσκάδα και την αίσθηση ενός καθαρού και φρεσκολουσμένου σκύλου. Όμως, τι γίνεται όταν ο τριχωτός σύντροφός μας εξακολουθεί να μυρίζει λιγότερο ευχάριστα; Αν συνεχίζετε να αναρωτιέστε «Γιατί ο σκύλος μου μυρίζει άσχημα ακόμα και μετά από ένα μπάνιο;» να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα, πολλοί από τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστούν εύκολα με απλές λύσεις στο σπίτι.

Πάμε να εξετάσουμε μαζί μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες πίσω από την άσχημη μυρωδιά των τετράποδων φίλων μας, ακόμα και μετά το μπάνιο, παρέχοντας παράλληλα και έξυπνες, πρακτικές λύσεις για να διατηρείτε τον σκύλο σας πάντα φρέσκο και καθαρό.

Ανεπαρκής ή λάθος καλλωπισμός του σκύλου μας.

Ο λάθος ή ανεπαρκής καλλωπισμός του τετράποδου φίλου μας μπορεί να αποτελέσει έναν βασικό λόγο για τον οποίο ενδέχεται να παρατηρείτε ότι ο σκύλος σας διατηρεί μια δυσάρεστη οσμή, ακόμα και μετά το μπάνιο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό σαμπουάν και μαλακτική για το συγκεκριμένο τύπο τριχώματος και την κατάσταση του δέρματος του σκύλου σας. Η χρήση ενός ανθρώπινου σαμπουάν ή ενός λανθασμένου τύπου σαμπουάν σκύλου μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα του κατοικίδιου ζώου σας τα φυσικά έλαιά του, αφήνοντάς το να μυρίζει περίεργα. Για να εξασφαλίσετε στον σκύλο σας υγιές τρίχωμα και ευχάριστη μυρωδιά, σας προτρέπουμε να συμβουλευτείτε είτε τον κτηνίατρό σας, είτε έναν επαγγελματία groomer ή να μας ρωτήσετε για να προσδιορίσετε τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης για τις ανάγκες του σκύλου σας, ανάλογα με το είδος του τριχώματος και την επιδερμίδα του.

Υπερβολικός καλλωπισμός στο σκύλο μας.

Στη ζωή, η ισορροπία είναι κλειδί και αυτό αφορά και τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας. Ο υπερβολικός καλλωπισμός και τα πολύ συχνά λουσίματα μπορεί να φαίνονται σαν πράξεις φροντίδας, όμως μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, όπως ξηρό δέρμα και δυσάρεστες οσμές στο σκύλο μας. Το συχνό μπάνιο μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το τρίχωμα του σκύλου σας. Ο σκύλος σας χρειάζεται τα φυσικά του έλαια για να διατηρεί το τρίχωμά του υγιές και το δέρμα του ενυδατωμένο. Επίσης, η υπερβολική χρήση σαμπουάν και άλλων προϊόντων καθαρισμού μπορεί να απομακρύνει αυτά τα έλαια, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό. Για να διατηρήσετε την υγεία του τριχώματος και του δέρματος του σκύλου σας, ενώ παράλληλα αποφεύγετε τις δυσάρεστες οσμές, συστήνεται να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα - ρουτίνα καλλωπισμού που ευθυγραμμίζεται με τις συγκεκριμένες ανάγκες του σκύλου σας και να χρησιμοποιήσετε ήπια, ενυδατικά σαμπουάν.

Ανεπαρκές στέγνωμα του σκύλου μετά το μπάνιο.

Το ανεπαρκές στέγνωμα μετά το μπάνιο μπορεί να είναι ο λόγος που ο σκύλος σας εξακολουθεί να μυρίζει άσχημα, ακόμα και αφού έχει καθαριστεί καλά. Όταν το τρίχωμα του σκύλου παραμένει υγρό για παρατεταμένο διάστημα, δηλαδή όταν τα σκυλιά δεν στεγνωθούν εντελώς, η υγρασία παγιδεύεται στο μανδύα τους δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα βακτήρια και οι μύκητες ευδοκιμούν.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι στεγνώνετε καλά το κατοικίδιο ζώο σας μετά από κάθε μπάνιο, καθώς και μετά τη βόλτα, ειδικά μια βροχερή μέρα. Επίσης, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι ο τετράποδος φίλος σας στεγνώνει εντελώς και έτσι δεν υπάρχει περιθώριο για δυσάρεστες οσμές στο τρίχωμά του.:

Πώς στεγνώνουμε σωστά το σκύλο μετά το μπάνιο.

  1. Χρησιμοποιήστε Καθαρές Πετσέτες: Έχετε μια ή περισσότερες καθαρές πετσέτες για να σκουπίσετε τον σκύλο σας καλά μετά το μπάνιο.
  2. Πιστολάκι σε Χαμηλή Ρύθμιση: Χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι μαλλιών σε χαμηλή ή δροσερή ρύθμιση για να βοηθήσετε στο στέγνωμα του τριχώματος του σκύλου. Προσέξτε να μην το κρατάτε πολύ κοντά για να αποφύγετε εγκαύματα.
  3. Στεγνώστε τις Αυλακώσεις: Βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει καλά τις αυλακώσεις του δέρματος, ειδικά γύρω από τα αυτιά και τα πόδια.
  4. Χρησιμοποιήστε Αποσμητικό Σπρέι: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά αποσμητικά προιόντα για σκύλους όπως το αποσμητικό σπρέι Ear & Skin Care της Top Dog σε βρεγμένο και στεγνό τρίχωμα το οποίο λειτουργεί εξαιρετικά κατά της δυσάρεστης οσμής.

Βρώμικος εξοπλισμός.

Η δυσοσμία στον σκύλο μας μπορεί πολλές φορές να προέρχεται από τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε για τη φροντίδα του. Είναι κρίσιμο να διατηρούμε τα πάντα καθαρά, για να αποφύγουμε τη μεταφορά βρωμιάς και μικροβίων πίσω στο τρίχωμά του. Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας, όπως βούρτσες, πετσέτες και μπανιέρα ή λεκάνη, είναι καθαρός και απαλλαγμένος από υπολείμματα. Η χρήση βρώμικων εργαλείων μπορεί να μεταφέρει οσμές πίσω στο τρίχωμα του σκύλου σας.

Στοματική και Οδοντιατρική Υγιεινή του σκύλου.

Η στοματική υγεία είναι ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπεται, αλλά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο πώς μυρίζει ο σκύλος σας. Ένα στόμα γεμάτο βακτήρια και πλάκα μπορεί να προκαλέσει κακοσμία, επηρεάζοντας τη συνολική οσμή του ζώου ακόμα και αφού το έχετε λουσεί. Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σας και η χρήση ειδικών στοματικών διαλυμάτων για σκύλους, όπως το το Oral Care της Top Dog είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής υγιεινής και την αποφυγή των δυσάρεστων οσμών που προέρχονται από το στόμα του.

Κακή διατροφή του σκύλου που επηρεάζει την υγεία του δέρματος και του τριχώματος.

Η διατροφή του σκύλου σας είναι ένας θεμελιώδης παράγοντας που επηρεάζει τόσο την γενική του υγεία, όσο και την οσμή του. Μια κακοεπιλεγμένη διατροφή μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές, να προκαλέσει κακοσμία αναπνοής, και να οδηγήσει σε προβλήματα του δέρματος και του τριχώματος, με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών. Είναι κρίσιμο να παρέχετε στον σκύλο σας μια δίαιτα υψηλής ποιότητας, ισορροπημένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, για να ενισχύσετε την καλή του υγεία και να μειώσετε τις πιθανότητες δυσάρεστων οσμών. Επιπλέον, εξασφαλίστε ότι ο σκύλος σας έχει συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό νερό, ώστε να διατηρεί τα κατάλληλα επίπεδα ενυδάτωσης.

Δερματικά προβλήματα, αλλεργίες και προβλήματα υγείας.

Εκτός από τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από τη λάθος χρήση καλλωπιστικών προϊόντων ή τεχνικών, είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι τα δερματικά προβλήματα,όπως η πιτυρίδα, οι αλλεργίες, καθώς και άλλα θέματα υγείας μπορούν επίσης να προκαλέσουν επίμονες και δυσάρεστες μυρωδιές στους τετράποδους φίλους μας. Στην περίπτωση που ο σκύλος σας υποφέρει από χρόνια δερματικά ζητήματα, αλλεργίες ή λοιμώξεις, καθίσταται αναγκαίο να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο για την αποτίμηση της κατάστασης, τη διάγνωση και την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού πλάνου αντιμετώπισης

Συμπέρασμα: Πώς να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά διατηρήσετε τον σκύλο σας καθαρό και μυρωδάτο.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλοί "ένοχοι" όταν ο σκύλος σας συνεχίζει να έχει δυσάρεστη οσμή, ακόμα και μετά από ένα μπάνιο. Με την κατάλληλη φροντίδα, τις τεχνικές στεγνώματος, με προσοχή στην στοματική υγεία, την επιλογή των σωστών τροφών και την καθαριότητα του εξοπλισμού του, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τη μυρωδιά του κατοικιδίου σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι σε περιπτώσεις χρόνιας οσμής, δερματικών προβλημάτων ή αλλεργιών, είναι καλό να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Τα σαμπουάν, τα conditioner και οι ενυδατικές λοσιόν της Top Dog έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να απομακρύνουν τις άσχημες μυρωδιές και να προσφέρουν στο αγαπημένο σας κατοικίδιο ένα υγιές και ισορροπημένο δέρμα και τρίχωμα. Με σωστή φροντίδα και προσοχή, οι αγκαλιές με το σκύλο σας που θα μοσχοβολάει φρεσκάδα και καθαριότητα μετά το μπάνιο, θα είναι μια υπέροχη εμπειρία.

Δείτε επίσης:

Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

Καλώς ήλθατε και πάλι στην ψηφιακή μας εγκυκλοπαίδεια όπου μπορείτε να βρείτε και να ενημερωθείτε για ποικίλα θέματα που αφορούν […]

Απαλό μπάνιο για σκύλους με κινητικά προβλήματα: Συμβουλές για μια εμπειρία χωρίς άγχος.

Απαλό μπάνιο για σκύλους με κινητικά προβλήματα: Συμβουλές για μια εμπειρία χωρίς άγχος.

Το μπάνιο των πιστών μας φίλων είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας φροντίδας τους, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο […]

Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Υγιές και Λαμπερό Τρίχωμα στα Κατοικίδια

Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Υγιές και Λαμπερό Τρίχωμα στα Κατοικίδια

Στην καρδιά της φυσικής περιποίησης για κατοικίδια, ένα συστατικό διαπρέπει για τις ξεχωριστές ευεργετικές του ιδιότητες - η Αλόη Βέρα. […]