ESPA BannerESPA Banner
ESPA BannerESPA Banner
Η καλύτερη μέθοδος μπάνιου με τα σαμπουάν και τη μαλακτική της Top Dog

Η καλύτερη μέθοδος μπάνιου με τα σαμπουάν και τη μαλακτική της Top Dog

Το μπάνιο είναι η πιο σημαντική διαδικασία κατά την περιποίηση. Είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθηθούν τα βέλτιστα βήματα λουσίματος προκειμένου να γίνει ο μανδύας καθαρός και διαχειρίσιμος. Τα σαμπουάν και κοντίσιονερ της Top Dog έχουν σχεδιαστεί για την απαιτητική αποκατάσταση του μανδύα και αποτελούν πολυλειτουργικά προϊόντα με προστιθέμενη αξία για τον πιο απαιτητικό επαγγελματία. Για το καλύτερο δυνατό μπάνιο θα πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1. Δημιουργήστε σχέσεις με τα κατοικίδια των πελατών σας. Παίξτε, χαϊδεύετε και φροντίστε εάν είναι απαραίτητο. Αυτό θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για το κατοικίδιο ζώο ώστε να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον.

Βήμα 2. Συνοδεύστε το κατοικίδιο ζώο στην περιοχή του μπάνιου και βάλτε το απαλά στη μπανιέρα

Βήμα 3. Αραιώστε το σαμπουάν Top Dog με χλιαρό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες αραίωσης (Στις περισσότερες περιπτώσεις 20 μέρη νερού: 1 μέρος σαμπουάν)

Βήμα 4. Μην προπλύνετε με νερό της βρύσης. Αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε περίπου το ήμισυ του αραιωμένου σαμπουάν απευθείας πάνω στο στεγνό βρώμικο μανδύα του κατοικίδιου ζώου. Αυτό θα βοηθήσει το σαμπουάν να συνδεθεί πιο αποτελεσματικά με τη βρωμιά. Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του λουσίματος ξεκινήστε από τα πίσω πόδια και τελειώστε με το κεφάλι. Μετά, αφού ο μανδύας είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένος με το αραιωμένο σαμπουάν, ξεκινήστε το μασάζ διεξοδικά σε όλο το σώμα. Είναι σημαντικό να κάνετε επανειλημμένα μασάζ επειδή αυτή η διαδικασία βοηθάει στη δυνατή δέσμευση της βρωμιάς από το σαμπουάν και στην  αφαίρεση του νεκρού μανδύα ενώ ταυτόχρονα συνδράμει στο να περάσουν τα θρεπτικά συστατικά των σαμπουάν/μαλακτικής μέσα στον πυρήνα της τρίχας. Όταν κάνετε μασάζ, είναι φυσιολογικό να παρατηρείτε λίγο ή και καθόλου αφρισμό κατά την εκτέλεση του πρώτου χεριού. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης διαδικασίας χειρός ο αφρισμός του σαμπουάν θα είναι πολλές φορές μεγαλύτερος και αποτελεί επίσης ένδειξη ότι το τρίχωμα έχει καθαριστεί με επιτυχία.

Βήμα 5. Ξεβγάλετε, σκουπίστε με την πετσέτα και χρησιμοποιήστε τα αντιστατικά προϊόντα σε περιοχές που έχουν κόμπους ή μάζες μαλλιών. Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιήσετε το Miracle Detangler και το Easy Comb.

Βήμα 6. Χτενίστε πλήρως το κατοικίδιο ζώο σας με τη βοήθεια μιας βούρτσας / slicker. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους κόμπους και προσπαθήστε να ξεμπερδέψετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στεγνώματος.

Βήμα 7. Απολαύστε τη γρήγορη διαδικασία περιποίησης και το αποτέλεσμα. Προειδοποίηση: Τα προϊόντα Top Dog είναι εξαιρετικά εθιστικά!

Δείτε επίσης:

Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

Καλώς ήλθατε και πάλι στην ψηφιακή μας εγκυκλοπαίδεια όπου μπορείτε να βρείτε και να ενημερωθείτε για ποικίλα θέματα που αφορούν […]

Απαλό μπάνιο για σκύλους με κινητικά προβλήματα: Συμβουλές για μια εμπειρία χωρίς άγχος.

Απαλό μπάνιο για σκύλους με κινητικά προβλήματα: Συμβουλές για μια εμπειρία χωρίς άγχος.

Το μπάνιο των πιστών μας φίλων είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας φροντίδας τους, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο […]

Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Υγιές και Λαμπερό Τρίχωμα στα Κατοικίδια

Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Υγιές και Λαμπερό Τρίχωμα στα Κατοικίδια

Στην καρδιά της φυσικής περιποίησης για κατοικίδια, ένα συστατικό διαπρέπει για τις ξεχωριστές ευεργετικές του ιδιότητες - η Αλόη Βέρα. […]