ESPA BannerESPA Banner
ESPA BannerESPA Banner
περιποίηση μακρύτριχου σκύλου- συμβουλές για σκύλους με μακρύ τρίχωμα

TOP DOG ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΚΡΥΤΡΙΧΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Τρίχες – Το αγαπημένο μας θέμα!

Σήμερα κάνουμε αφιέρωμα στις μακρύτριχες φυλές και τις ανάγκες περιποίησής τους, προτείνοντας ένα συνδυασμό προϊόντων Top Dog που θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν και να διατηρήσουν υγιές και περιποιημένο τρίχωμα!

Τα είδη τριχώματος στους σκύλους

Υπάρχουν διαφορετικά είδη τριχώματος που «συναντάμε» στις φυλές των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων – με αρκετές διαφοροποιήσεις ακόμα και ανάμεσα σε άτομα της ίδιας φυλής. Σε πρώτο βαθμό η βασική κατηγοριοποίηση είναι σκύλοι με κοντό ή μακρύ τρίχωμα είτε με μονό ή διπλό μανδύα.

Η λειτουργία του δέρματος και του τριχώματος στα σκυλιά

Ας δούμε όμως πρώτα τη λειτουργία του δέρματος και του τριχώματος στα σκυλιά, για να κατανοήσουμε καλύτερα και τη σημασία της τακτικής περιποίησης και της διατήρησης της καλής υγιεινής τους.
Το δέρμα μαζί με το τρίχωμα αποτελούν το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο των σκυλιών και είναι τόσο η ασπίδα προστασίας τους από ερεθισμούς, μολύνσεις, παράσιτα και άλλα στοιχεία του εξωτερικού περιβάλλοντος όσο και ρυθμιστές της θερμοκρασίας και της υγρασίας του σώματός τους.
Ένα περιποιημένο, καθαρό και καλοχτενισμένο τρίχωμα εκτός του ότι είναι πάντα μία υπέροχη αίσθηση – τόσο στην όψη όσο και στην αφή - είναι κυρίως ένας σημαντικός παράγοντας υγείας και ευζωίας για αυτά.
Το μήκος και είδος του τριχώματος καθορίζεται κυρίως από γενετικούς παράγοντες αλλά και περιβαλλοντικούς, καθώς το κλίμα, η διάρκεια της μέρας και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της τρίχας.

Χαρακτηριστικά μακρύτριχων φυλών

Μακρύ τρίχωμα, είτε ίσιο και μεταξένιο, είτε πυκνό γεμάτο και σγουρό, μονό ή διπλό συναντάμε σε φυλές όλων των μεγεθών και ιδιοσυγκρασιών.
Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές μακρύτριχες φυλές είναι τα σκυλιά που ανήκουν στις κατηγορίες των φυλών Σπάνιελ, Μαλτέζ, Ποιμενικοί, Κόλει, Σέτερ, Ριτρίβερς, Γκριφόν, Σνάουτσερ όπως και πιο ιδιαίτερες φυλές όπως τα Αφγανικά Κυνηγόσκυλα, ο Μεγάλος Πυρηναίος, τα Λάσα Άπσο, το Πούλι, οι Αγίου Βερνάρδου και αρκετές άλλες συμπεριλαμβανομένου των ημίαιμων συνδυασμών.
Αν και οι ανάγκες περιποίησης κάθε σκύλου είναι ξεχωριστές ακόμα και ανάμεσα σε άτομα της ίδιας φυλής, οι μακρύτριχες φυλές τείνουν γενικά - πλην κάποιων εξαιρέσεων – να έχουν σχετικά έως αρκετά αυξημένες ανάγκες περιποίησης. Το μήκος ευνοεί τη δημιουργία κόμπων, το τρίχωμα μπερδεύεται πιο εύκολα ενώ ανάλογα με το μήκος (π.χ μήκος που φτάνει έως το πάτωμα), το περιβάλλον και την καθημερινότητα του σκύλου, τα τριχώματα αυτά συγκρατούν πιο εύκολα σκόνη και υγρασία και έχουν την τάση να δημιουργούν πυκνές θαμπές μάζες.

Το μήκος και η πυκνότητα του τριχώματος εξασφαλίζει ζεστασιά στο σκύλο και του προσφέρει άνεση κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών ενώ αντίστοιχα απαιτεί την ανάλογη περιποίηση τους θερμότερους μήνες για να παραμένει δροσερό.

Οι αυξημένες λοιπόν ανάγκες grooming των φυλών αυτών θα πρέπει να είναι ένας καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση να εντάξετε στην ζωή σας ένα αντιπρόσωπο του είδους, καθώς η καθημερινότητα και η ιδιοσυγκρασία σας θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίζει τις ανάγκες αυτές διασφαλίζοντας έτσι την υγεία αλλά και την ποιότητα της συγκατοίκησής σας με τον σκύλο που αγαπάτε.

Αν “υιοθετήσετε” μία ρουτίνα περιποίησης στο σπίτι σε συνδυασμό ιδανικά και με ρουτίνα επίσκεψης σε επαγγελματία groomer και διατηρείτε την υγιεινή και τη συντήρηση του τριχώματος θα είστε ένας περήφανος κηδεμόνας ενός σκύλου που νιώθει άνετα και με πλούσιο, περιποιημένο και υγιές και εντυπωσιακό τρίχωμα.

Πως μπορείτε λοιπόν να περιποιείστε στο σπίτι τους αγαπημένους σας τετράποδους και να απολαμβάνετε αμφότεροι εντυπωσιακό περιποιημένο τρίχωμα που αντανακλά υγεία.

Συνδυασμός προϊόντων Top Dog για την περιποίηση μακρύτριχου μανδύα

Το ιδανικό σετ προϊόντων για την περιποίηση των μακρύτριχων φυλών αποτελείται από : ένα πλούσιο, θρεπτικό και ενυδατικό σαμπουάν (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη ρουτίνα μπάνιου, μια μαλακτική ή μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες της τρίχας και ένα προϊόν χτενίσματος και περιποίησης του τριχώματος για το καθημερινό βούρτσισμα.

Επειδή όπως ήδη αναφέραμε οι ανάγκες περιποίησης του τριχώματος δεν καθορίζονται πάντα μόνο από τη φυλή του σκύλου ή το μήκος του τριχώματος καλό είναι να αναζητούμε το κατάλληλο προϊόν στηριζόμενοι και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε σκύλου και τις ανάγκες του ή της καθημερινότητάς του. Ο κτηνίατρος ή/και ένας επαγγελματίας κομμωτής σκύλων μπορεί να μας συμβουλεύσει κατάλληλα.

1. Λούσιμο

Σαμπουάν KERATIN COMPLEX, σχεδιασμένο για μακριά, wired, μεταξένια και σκληρά τριχώματα θα δώσει στο τρίχωμα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Με 40% ενεργή Αλόη, Ελαιόλαδο και πλούσια περιεκτικότητα σε Υδρολυµένη Φυτική Κερατίνη τριπλής λειτουργίας, αναδομεί την κατεστραμμένη τρίχα, αντιμετωπίζει το φριζάρισμα, μειώνει την τριχόπτωση και δίνει λάμψη. Αντίστοιχα το έλαιο Αργκάν προσφέρει πολύ ισχυρή ενυδάτωση χωρίς να λαδώνει.

2. Μαλακτική για θρέψη και ενυδάτωση

Η Μαλακτική Κρέμα Τοp Dog αποτελεί ένα πλούσιο θρεπτικό γαλάκτωμα που ενυδατώνει σε βάθος, εμπλουτίζει την τρίχα με πανθενόλη, φυτική Κερατίνη και βιταμίνη Ε και επαναφέρει την υγεία ακόμα και στα πιο ταλαιπωρημένα ή σπασμένα τριχώματα. Βοηθάει πολύ στο μαλάκωμα των κόμπων και επιταχύνει το στέγνωμα σε όλες τις περιπτώσεις λόγω της μοναδικής του σύνθεσης.

3. Βούρτσισμα

Τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης Top Dog Easy Comp ή Top Dog Miracle Detangler (για πιο απαιτητικά τριχώματα) θα σας βοηθήσουν στο καθημερινό βούρτσισμα του μανδύα – πάντα κατά τη φορά της τρίχας - αφού η εφαρμογή τους μηδενίζει το στατικό ηλεκτρισμό, αποτρέπει το φριζάρισμα και τον κυματισμό του τριχώματος, δίνει μεταξένια υφή, κρατάει τη φυσική φόρμα της τρίχας ενώ ταυτόχρονα βοηθάνε στη θρέψη της τρίχας, χαρίζοντας λάμψη και κάνουν τη διαδικασία της αφαίρεσης κόμπων ανώδυνη για το κατοικίδιο.

!!! ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για βέλτιστο αποτέλεσμα διαβάζετε και ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης των προϊόντων που βρίσκονται στη συσκευασία!

Για την τελική πινελιά μπορείτε να επιλέξετε μία αρωματική λοσιόν Top Dog της αρεσκείας σας για θωράκιση της ενυδάτωσης και οι αγκαλιές θα αποκτήσουν νέο νόημα!

Σαμπουάν σκύλων για ενδυνάμωση και λάμψη - Σαμπουάν για διαγωνισμούς σκύλων- Top Dog Keratin ComplexΜαλακτική κρέμα τριχώματος - Φυσική κρέμα σκύλων- Top DogΣπρέι σκύλων- Αντιστατικό σπρέι κερατίνης Top Dog- Προϊόντα περιποίησης σκύλων και κατοικιδίωνΣπρέι για σκύλους- Σπρέι αφαίρεσης κόμπων με κερατίνη- Top Dog Προϊόντα περιποίησης κατοικιδίων

Δείτε επίσης:

Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

Καλώς ήλθατε και πάλι στην ψηφιακή μας εγκυκλοπαίδεια όπου μπορείτε να βρείτε και να ενημερωθείτε για ποικίλα θέματα που αφορούν […]

Απαλό μπάνιο για σκύλους με κινητικά προβλήματα: Συμβουλές για μια εμπειρία χωρίς άγχος.

Απαλό μπάνιο για σκύλους με κινητικά προβλήματα: Συμβουλές για μια εμπειρία χωρίς άγχος.

Το μπάνιο των πιστών μας φίλων είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας φροντίδας τους, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο […]

Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Υγιές και Λαμπερό Τρίχωμα στα Κατοικίδια

Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Υγιές και Λαμπερό Τρίχωμα στα Κατοικίδια

Στην καρδιά της φυσικής περιποίησης για κατοικίδια, ένα συστατικό διαπρέπει για τις ξεχωριστές ευεργετικές του ιδιότητες - η Αλόη Βέρα. […]