ESPA BannerESPA Banner
ESPA BannerESPA Banner
ΧΡΗΣΗ ΜΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

ΧΡΗΣΗ ΜΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

ΧΡΗΣΗ ΜΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

Είναι απαραίτητη η χρήση μαλακτικής/μάσκας στον καλλωπισμό του σκύλου;

Η σύντομη απάντηση είναι πως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε μαλακτική ή μάσκα μετά το λούσιμο του σκύλου μας, αλλά επίσης ότι μερικά σκυλιά το έχουν ανάγκη και ωφελούνται περισσότερο από άλλα.
Η συχνότητα του καλλωπισμού και το είδος των προϊόντων που χρησιμοποιούνται εξαρτώνται από τη φυλή, την υγεία του μανδύα και του δέρματος και το είδος της καθημερινότητας του σκύλου. Το σαμπουάν χρησιμοποιείται για να απομακρύνει τη βρωμιά από το δέρμα και το μανδύα. Όμως από μόνο του δεν “σφραγίζει” την τρίχα του κατοικίδιου με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανή “απώλεια” ελαίων που είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση του μανδύα. Η χρήση λοιπόν του κατάλληλου προϊόντος (μαλακτική / μάσκα) μετά το λούσιμο μπορεί να “σφραγίσει” την τρίχα και να αποκαταστήσει την ενυδάτωση, την υγρασία και την ελαστικότητα.

Τι είναι η μαλακτική / μάσκα σκυλιών (dog conditioner);

Η μαλακτική / μάσκα σκυλιών συνοδεύει τη χρήση των σαμπουάν σκύλων, εφαρμόζεται μετά το λούσιμο και εκτός από την αποκατάσταση της υγρασίας, βοηθάει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής φθοράς της τρίχας, κάνει το μανδύα πιο απαλό και δίνει λάμψη.

Οφέλη της μαλακτικής σκύλων

Μερικά από τα οφέλη της μαλακτικής / μάσκας σκύλων (dog conditioner) είναι:
- Συμπληρώνει ένα σαμπουάν, επαναφέρει την υγρασία και κάνει το δέρμα και το τρίχωμα απαλό στην αφή.
- Επιδιορθώνει” το μανδύα και κάνει πιο ελαστικό το δέρμα. Η δουλειά μίας μαλακτικής είναι να επαναφέρει τα έλαια που ένα σαμπουάν μπορεί να “αφαιρέσει” από το δέρμα ενός σκύλου κατά τη διαδικασία του λουσίματος. Με αυτόν τον τρόπο, μια μαλακτική θρέφει και επιδιορθώνει το τρίχωμα και το δέρμα ενός σκύλου. Ειδικά στην περίπτωση των πολύ βρώμικων ή λασπωμένων σκύλων, είναι απαραίτητη η χρήση της για την αποκατάσταση των ελαίων που “αφαιρέθηκαν” κατά τη διάρκεια ενός εντατικού λουσίματος.
- Βοηθάει στην απομάκρυνση του "νεκρού" τριχώματος κατά τη διάρκεια του καλλωπισμού και διευκολύνει την απελευθέρωση των νεκρών τριχών.
- Βοηθάει να ξεμπερδέψουμε ανώδυνα το τρίχωμα ειδικά στις μακρύτριχες φυλές.
- Θρέφει και δίνει λάμψη στο μανδύα.
- Μειώνει το στατικό ηλεκτρισμό.
Ένα καλό λούσιμο που συνοδεύεται από τη χρήση μαλακτικής / μάσκας σκύλων χαλαρώνει το σκύλο μας και του προσφέρει αίσθηση άνεσης. Ταυτόχρονα βοηθάει στο να αερίζεται καλύτερα το σώμα του επομένως έμμεσα προστατεύεται από τον εγκλωβισμό της υγρασίας και τη δημιουργία ανεπιθύμητων μικροοργανισμών.
Μαλακτική κρέμα Τοp Dog

Μαλακτική κατοικιδίων Conditioner

Μάσκα κατοικιδίων χωρίς ξέβγαλμα Leave In Mask

Μάσκα Bαθιάς αναδόμησης και ενυδάτωσης τριχώματος Green Clay Mask

Δείτε επίσης:

H Top Dog στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη διεθνή έκθεση Pet World Arabia 2024!

H Top Dog στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη διεθνή έκθεση Pet World Arabia 2024!

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό η Top Dog έλαβε μέρος στην έκθεση Pet World Arabia 2024, τη μοναδική Β2Β διεθνή έκθεση κατοικίδιων […]

Βραβευμένα προϊόντα Top Dog – κορυφαίες διακρίσεις για τρίτη φορά στα Pet Awards '24 από την BOUSSIAS events.

Βραβευμένα προϊόντα Top Dog – κορυφαίες διακρίσεις για τρίτη φορά στα Pet Awards '24 από την BOUSSIAS events.

Με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια είδαμε τα προϊόντα και την εταιρία μας για τρίτη φορά να λαμβάνουν την υψηλότερη διάκριση στα […]

Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

Οι ιδιότητες της Καλέντουλας είναι πολύτιμες στην παρασκευή φυσικών καλλυντικών και θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα συστατικά, ιδίως για την καταπράυνση και την αναζωογόνηση του δέρματος.Η Καλέντουλα είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, καθιστώντας την ένα καταπραϋντικό ελιξίριο για το ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα. Βοηθά στην ανακούφιση των δερματικών ερεθισμών και της δυσφορίας, καθιστώντας την έναν ιδανικό σύμμαχο για κατοικίδια με ευαίσθητο δέρμα.