ESPA BannerESPA Banner
ESPA BannerESPA Banner

Απαλό μπάνιο για σκύλους με κινητικά προβλήματα: Συμβουλές για μια εμπειρία χωρίς άγχος.

Το μπάνιο των πιστών μας φίλων είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας φροντίδας τους, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο όταν ο σκύλος μας αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας. Σκύλοι με κινητικά προβλήματα είτε λόγω ηλικίας, τραυματισμού ή κάποιας άλλης κατάστασης υγείας, μπορεί να μην είναι εύκολο να μετακινηθούν προς ένα επαγγελματία κομμωτή, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χρειάζονται μπάνιο συχνότερα από το μέσο όρο ακριβώς λόγω των κινητικών προβλημάτων τους.
Ακολουθούν μερικές απλές και αποτελεσματικές συμβουλές για το πως μπορείτε να κάνετε μπάνιο στο σπίτι ένα σκύλο με κινητικές προκλήσεις καθώς και ποια προϊόντα προτείνουμε για την καλύτερη φροντίδα του δέρματος και του τριχώματος τους.

1.Επιλέξτε το σωστό χώρο:


Επιλέξτε ένα χώρο για το μπάνιο που ελαχιστοποιεί την ανάγκη του σκύλου σας να κινηθεί σε σκάλες ή ολισθηρές επιφάνειες. Μία καμπίνα ντους θα ήταν ιδανική.

2. Χρησιμοποιείστε ένα αντιολισθητικό χαλάκι:


Τοποθετήστε ένα αντιολισθητικό χαλάκι στην μπανιέρα ή την ντουζιέρα για να παρέχετε στον σκύλο σας ασφαλή βάση. Αυτό θα τον βοηθήσει να αισθάνεται πιο σταθερός και να μη γλιστρά.

3. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια φορητή ράμπα:

  Για σκύλους με περιορισμένη κινητικότητα ή εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στην μπανιέρα, μια φορητή ράμπα μπορεί να κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη.

  4. Επιλέξτε ένα ήπιο, για ευαίσθητα δέρματα σαμπουάν σκύλων:


  Επιλέξτε ένα απαλό, υποαλλεργικό σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένο για σκύλους με ευαίσθητο δέρμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αντιμετώπιση του πιθανώς ευαίσθητου δέρματός τους ή τυχόν υφιστάμενων δερματικών παθήσεων που προκαλούνται από την ακινησία.

  Τι προτείνει η Top Dog σε σαμπουάν για σκύλους με αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα.

  Καθημερινή συντήρηση
  Διατηρήστε το τρίχωμα και την περιοχή υγιεινής του σκύλου σας καθαρά με το Top Dog Dry Cleaning σαμπουάν αφρού. Με το Dry Cleaning μπορείτε να καθαρίζετε τον σκύλο σας σε καθημερινή βάση χωρίς τη χρήση νερού, ειδικά στα μέρη που τείνουν να λερώνονται συχνά όπως γύρω από την περιοχή υγιεινής του.

  Για σκύλους με σκληρύνσεις, κατακλίσεις, πληγές ή γενικές δερματικές παθήσεις, χρησιμοποιήστε το Top Dog Ear and Skin Care και την Top Dog Wound Relief για να φροντίσετε τις πληγές και γενικότερα τις περιοχές του σώματος που μπορεί να έχουν επηρεαστεί από ακινησία.

  Με το Ear & Skin Care 3in1, μπορείτε να ψεκάσετε απευθείας στην πληγείσα περιοχή για να ανακουφίσετε αμέσως τον κνησμό και να επιταχύνετε την επούλωση πληγών ή να το χρησιμοποιήσετε ως αποσμητικό ψεκάζοντας ελεύθερα και ομοιόμορφα σε όλο το τρίχωμα, αποφεύγοντας τα μάτια και τη μύτη του κατοικιδίου ζώου. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει έντονη οσμή, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά για βέλτιστα αποτελέσματα.

  Μπορείτε να αντιμετωπίσετε πληγές και εκδορές με την αλοιφή ανακούφισης πληγών Wound Relief που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος και των ποδιών για την πρόληψη ή τη θεραπεία βλαβών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή σε συνδυασμό με το κτηνιατρικό πρωτόκολλο για την ολιστική φροντίδα του δέρματος του κατοικίδιου ζώου. Εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή και επαναλάβετε στην απαιτούμενη συχνότητα για να διατηρήσετε το σημείο ενυδατωμένο, μέχρι το κατοικίδιο ζώο να ανακουφιστεί από την ταλαιπωρία.

  Για το μπάνιο.

  Προτείνουμε τη χρήση των σαμπουάν Derma Equilibrium και Green Clay για σκύλους που έχουν πληγές, κατακλίσεις ή εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα.

  Λούστε πρώτα με το Derma Equilibrium που θα βοηθήσει στην καταπράυνση του δέρματος και στη συνέχεια λούστε δεύτερο χέρι με το Green Clay Shampoo. Το Green Clay Shampoo θα βοηθήσει στη φυσική αποτοξίνωση του δέρματος και θα το ενυδατώσει βαθιά.

  Εναλλακτικά, και αν ο σκύλος σας δεν έχει κάποια συγκεκριμένη δερματική πάθηση, το Baby Powder Dog Shampoo είναι επίσης τέλειο. 

  5. Υποστήριξη και άνεση: Ζητήστε βοήθεια.

  Ο χειρισμός ενός σκύλου με κινητικά προβλήματα δεν είναι δουλειά ενός ατόμου. Για να αποφύγετε δυσφορία και πιθανούς τραυματισμούς για τον σκύλο σας ή ακόμα και για εσάς, ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο να σας βοηθήσει. Χρειάζεστε βοήθεια να μετακινήσετε το σκυλί, να το κρατήσετε ενώ το κάνετε μπάνιο ή κάποιον να σας δίνει ότι χρειάζεστε για το μπάνιο.

  Εάν ο σκύλος σας δεν έχει καθόλου κινητικότητα ή δυσκολεύεται να σταθεί όρθιος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σκεφτείτε να τον υποστηρίξετε με έναν ιμάντα (ένα σεντόνι ή μία μεγάλη πετσέτα μπορουν να χρησιμοποιηθούν). Αυτό μπορεί να βοηθήσει «παίρνοντας» το βάρος από τα άκρα τους και να κάνει την εμπειρία πιο άνετη.

  Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα φουσκωτό σωσίβιο για να τοποθετήσετε από κάτω και να στηρίξετε το μέρος του σώματος που αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας.

  6. Ξεπλύνετε καλά, έχετε έτοιμες πετσέτες και στεγνώστε καλά με πιστολάκι:

  Θυμηθείτε να ξεπλύνετε τον σκύλο σας πολύ καλά και να μην αφήσετε υπολείμματα σαμπουάν στο τρίχωμα και το δέρμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς το ανεπαρκές ξέπλυμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα του σκύλου σας.

  Κρατήστε μια στοίβα μαλακές πετσέτες κοντά για να στεγνώσετε γρήγορα το σκυλί σας. Αφού στεγνώσετε με πετσέτα, στεγνώστε εντελώς με ένα πιστολάκι. Χρησιμοποιήστε τη μεσαία κλίμακα και μην πλησιάζετε το πιστολάκι πολύ κοντά στο δέρμα.

  Άνεση μετά το μπάνιο:

  Μετά το μπάνιο, παρέχετε ένα ζεστό, στεγνό χώρο για να ξεκουραστεί ο σκύλος σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ζεστή κουβέρτα ή ένα κρεβάτι με καλή επένδυση για να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεται χαλαρός και ασφαλής.

  Το μπάνιο ενός σκύλου με κινητικές προκλήσεις απαιτεί λίγη επιπλέον φροντίδα, αλλά με τη σωστή προσέγγιση και κάποια προσεκτική προετοιμασία, μπορείτε να το κάνετε μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για εσάς όσο και για τον αγαπημένο πιστό σύντροφό σας.

  Δείτε επίσης:

  Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

  Αποκαλύπτοντας τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες της Καλέντουλας (Calendula Officinalis)

  Καλώς ήλθατε και πάλι στην ψηφιακή μας εγκυκλοπαίδεια όπου μπορείτε να βρείτε και να ενημερωθείτε για ποικίλα θέματα που αφορούν […]

  Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Υγιές και Λαμπερό Τρίχωμα στα Κατοικίδια

  Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Υγιές και Λαμπερό Τρίχωμα στα Κατοικίδια

  Στην καρδιά της φυσικής περιποίησης για κατοικίδια, ένα συστατικό διαπρέπει για τις ξεχωριστές ευεργετικές του ιδιότητες - η Αλόη Βέρα. […]

  O σκύλος μου μυρίζει άσχημα ακόμα και μετά το μπάνιο; Κοινές αιτίες και απλές λύσεις για την άσχημη μυρωδιά.

  O σκύλος μου μυρίζει άσχημα ακόμα και μετά το μπάνιο; Κοινές αιτίες και απλές λύσεις για την άσχημη μυρωδιά.

  Οι πιο συνηθισμένες αιτίες πίσω από την άσχημη μυρωδιά των τετράποδων φίλων μας, ακόμα και μετά το μπάνιο, και έξυπνες, πρακτικές λύσεις για να διατηρείτε τον σκύλο σας πάντα φρέσκο και καθαρό.